Online tools - Virtueel Assistent

14 tools en programma’s die ik gebruik als Virtueel Assistent

Als virtueel assistent werk ik met allerlei online tools. Hieronder vertel ik welke dat zijn!

 1. WordPress + Bridge Theme

Mijn eigen website heb ik gemaakt met WordPress, het thema dat ik gebruik is ‘Bridge’ van Themeforest. Ik heb destijds ook gekeken naar bijvoorbeeld Wix en Jimdo. Deze programma’s zijn wat makkelijker in gebruik, maar WordPress wordt veel meer gebruikt. Daarnaast word je, van wat ik er van weet, hoger in Google geranked wanneer jouw website met WordPress is gemaakt. Ondanks dat WordPress misschien niet het meest makkelijke programma is voor een beginner, vind ik het wel een fijn programma om mee te werken en biedt het veel mogelijkheden.

 1. SiteGround

Mijn hosting en domeinnaam heb ik vastgelegd bij SiteGround. Ook hier heb ik verschillende hosting providers met elkaar vergeleken. Op het laatst was het kiezen tussen SiteGround en Antagonist. Reden waarom ik voor SiteGround heb gekozen, is dat zij servers over de hele wereld hebben en ik veel op reis ben. Als ik voornamelijk in Nederland zou zitten, dan had ik waarschijnlijk voor Antagonist gekozen.

 1. Canva

Ideaal om leuke quotes mee te maken, foto’s mee te bewerken, advertenties en omslagfoto’s voor social media mee te maken. De eerste zes maanden gebruikte ik de gratis versie van Canva, maar sinds kort ben ik overgestapt naar Canva for Work. Voor deze dienst betaal ik $12,95 per maand (eerste maand is gratis om te proberen). Met Canva for Work kan je net wat meer dan met de gratis versie. Andere programma’s die je zou kunnen gebruiken zijn PicMoneky en het bekende Photoshop natuurlijk.

 1. Toggl

Mijn uren, voor klanten en voor mijzelf, houd ik bij met Toggl. Ideaal! Bij elke nieuwe opdracht of klant zet ik opnieuw Toggl aan. Ik gebruik de gratis versie van Toggl en tot nu toe kan ik daar prima mee uit de voeten. Je kunt per klant en per project een rapport uitdraaien om te zien hoeveel uur je ergens aan hebt gewerkt.

 1. Asana

Sinds een paar weken heb ik er een nieuwe klant bij. Zij werkt met Asana en ik heb daar nu ook een account aangemaakt. Asana is een project/task management systeem. Dit werkt echt perfect! Zij zet in Asana welke taken ze gedaan wil hebben. Heb ik ze gedaan, dan kan ik ze afvinken. Ook kunnen we elkaar berichten sturen via Asana over de taken. Een ander projectmanagement systeem waar veel mensen mee werken is Trello. Samen met een andere klant van mij werk ik met dit systeem.

 1. MailerLite

Aan het begin van mijn ondernemerschap gebruikte ik MailChimp voor mijn nieuwsbrieven. Vooral omdat ik veel mensen hierover hoorde. Ook is het een gratis tool voor wanneer je nog niet zoveel mensen op je mailinglijst hebt staan (tot 2000 abonnees). Een paar weken geleden ben ik overgestapt naar MailerLite. Ik was op zoek naar een ander programma, wat gebruikersvriendelijker dan MailChimp. Na wat onderzoek op Google kwam ik terecht bij MailerLite. Ook dit programma is gratis (tot 1000 abonnees). Binnen een uur had ik al mijn MailChimp contacten overgezet naar MailerLite, had ik een pop-up formulier gemaakt en een ‘embedded form’ voor op elke pagina voor mijn website waar mensen zich voor mijn nieuwsbrief kunnen inschrijven. Dit werkte echt veel makkelijker en sneller dan bij MailChimp. Andere goede programma’s zijn bijvoorbeeld Active Campaign en Autorespond.

 1. MeetEdgar

Voor twee van mijn klanten gebruik ik MeetEdgar om social media posts mee in te plannen. Het is heel makkelijk in gebruik en werkt voor Facebook, Twitter en LinkedIn. Je kunt meerdere posts tegelijk inplannen. Daarnaast kan je ook kiezen hoe je het wilt inplannen. Zo staan de post voor LinkedIn voor mijn klant standaard gepland op dinsdag en donderdag om 16.15 uur. Ook worden ze ‘random’ gepost. Voor Facebook en Twitter plan ik alle posts handmatig in op verschillende tijden. Dit is wel iets meer werk, maar werkt nog steeds heel fijn. Andere social media planners zijn Buffer, Hootsuite en Later en Preppr voor Instagram.

 1. iMovie

Sinds een paar weken mag ik voor één van mijn klanten korte video’s bewerken voor haar videokanaal op YouTube. Nu heb ik nog nooit eerder een video bewerkt, dus het is nog vooral heel veel uitproberen. Omdat ik een Macbook Air heb, werk ik (nu nog) met iMovie. Dit programma zit standaard op de Macbook. Het werkt heel simpel en op YouTube kan je verschillende tutorials vinden over hoe je met iMovie werkt. Er zullen vast wel betere programma’s zijn om video’s mee te bewerken, maar tot nu toe werkt iMovie prima voor mij!

 1. Skype

Ah Skype, wie gebruikt het niet! Toch? Ik gebruik Skype voor zowel zakelijk als privégebruik. Al mijn gesprekken met (potentiële) klanten voer ik met Skype op dit moment. Dit komt omdat ik nu in Mexico zit en Skype eigenlijk de enige optie is voor mij. In Nederland gebruik ik gewoon mijn iPhone. Daarnaast gebruik ik Skype om in contact te blijven met mijn familie in Nederland! Een mede freelancer tipte mij Zoom, dat ga ik ook uitproberen.

 1. Nord VPN

Omdat ik veel op reis ben en ik graag zowel mijn eigen gegevens als die van mijn klanten wil beschermen, gebruik ik Nord VPN. Hiermee heb ik mijn eigen beveiligde internetverbinding. Met een VPN-verbinding is je IP-adres niet zichtbaar voor anderen, dat vind ik wel zo fijn!

 1. Dropbox

Dropbox is ideaal voor het bewaren van je eigen documenten, maar ook om documenten met elkaar te delen. Zo werk ik met mijn klant samen in Dropbox. Hierin zetten we dan allerlei documenten voor elkaar klaar in plaats van deze naar elkaar te e-mailen.

 1. Microsoft Office

Sinds ik een MacBook heb, werk ik vooral met Pages en Numbers. Toch heb ik vorige week weer Microsoft Office aangeschaft. Dit werkt toch wat makkelijker vind ik persoonlijk. Ook omdat niet iedereen met Pages en Numbers werkt. Je kunt wel heel makkelijk een Pages document exporteren naar Word, maar andersom is al wat ingewikkelder. Al kan het wel met allerlei tools om het te converteren.

 1. Google Drive / One Drive

Net als Dropbox, ideaal om al je documenten in op te slaan!

 1. BitDefender for Mac

Last but not least, de antivirus die ik gebruik. Men zegt altijd dat een Apple computer/laptop bijna nooit door een virus wordt geïnfecteerd, maar ik neem liever geen risico. BitDefender gebruik ik al jaren, ook toen ik nog een Windows laptop had. Ze zijn niet duur en bieden een goede service.

Dit waren wel zo’n beetje de tools en programma’s die ik gebruik. Met welke tools werk jij veel? Ik hoor het graag!

Marijn Driesen
info@marijn2go.com
Geen reactie's

Geef een reactie